Annons:

Annons:

SAS-plan i luften – men risk för förseningar

Konflikten mellan SAS och företagets piloter är över och flygverksamheten ska nu återgå till det normala. Men även om många avgångar kommer att lyfta enligt tidtabell i dag finns risk för förseningar och den del inställda flyg.

”Vi kommer nu att köra i gång trafiken men det kommer att ta ett tag innan allt är tillbaka till det normala”, säger SAS presschef Freja Annamatz till TT på fredagsmorgonen.Hon säger att det kommer att vara en del oregelbundenheter i trafiken under förmiddagen och resenärer uppmanas att hålla koll på sina bokade avgångar.

”Det är viktigt att man tittar på hemsidan vad som gäller för respektive flyg. Men generellt gäller att vi försöker komma i gång så snart som möjligt”, säger Freja Annamatz.

Enligt Swedavia, som driver Sveriges största flygplatser, är några enstaka SAS-avgångar inställda under dagen.

”Som det ser ut nu är det liten påverkan. Men om man ska resa i dag ska man hålla koll på sin avgång antingen via vår hemsida eller via SAS hemsida och följa läget om det skulle vara så att det blir några ändringar”, säger Åsa Öhman, pressinformatör på Swedavia.

SAS-chefen Rickard Gustafson sade på torsdagskvällen att trafiken ska kunna återupptas med normal kapacitet ungefär ett dygn senare, alltså fredag kväll.

”Jag förstår att det kan vara frustrerande för våra resenärer. Självklart har strejken orsakat en del följdeffekter men vi gör allt vi kan för att planera och optimera så att så få som möjligt ska drabbas av följdförseningar”, säger Freja Annamatz.

Vissa trafikstörningar kan förekomma de närmaste dagarna enligt SAS när ordinarie trafik återupptas. För den senaste informationen kring trafikstörningar hänvisar SAS till www.sas.se/storningar

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019