Annons:

SAS säljer Cimber

SAS säljer dotterbolaget Cimber A/S till ett europeiskt flygbolag som ska flyga på uppdrag av SAS. Det erfar check-in.dk. "Vi kommenterar inte spekulationer", säger SAS presschef till Travel News.

I december 2014 förvärvade SAS det danska flygbolaget Cimber. Värdet på affären uppgick till 20 miljoner danska kronor och slutbetalning gjordes i april 2015.

”Förvärvet innebär en möjlighet för SAS att överföra produktion med mindre flygplan, bestående av 12 CRJ900 med bas i Köpenhamn, till Cimber. Därmed kan en mer fokuserad och flexibel produktion uppnås”, skrev bolaget i ett pressmeddelande då.

Nu erfar check-in.dk att SAS inom kort kommer att offentliggöra en försäljning av Cimber till det irländska flygbolaget CityJet. Samtidigt tittar SAS på möjligheten att flytta en bas till Baltikum.

SAS ingick redan i oktober ett avtal med CityJet som innebar att SAS hyr åtta nya Bombardier CRJ900 för regional trafik som komplement till Cimbers flotta. Samtidigt förvärvade då Cityjet 100 procent av aktierna i SAS dåvarande dotterbolag Blue1.

Avtalet med Cimbers nya ägare väntas offentliggöras inom några få dagar.

SAS vill inte bekräfta uppgifterna.

– Vi kommenterar inte spekulationer av denna sorten, säger SAS presschef Fredrik Henriksson till Travel News.

Kommentarer är stängda.