Annons:

SAS säljer slots för att betala kartellböter

EU-kommissionen beslutade för några veckor sedan att bötfälla SAS för kartellbildning. Nu har flygbolaget skaffat fram pengar genom att sälja slots på Heathrow.

Det var i mitten av mars som EU-kommissionen åter antog beslutet från 2010 att bötfälla SAS och tio andra flygfraktbolag på totalt 776 miljoner euro för överträdelser av konkurrensregler inom fraktflyget. SAS Cargos del av bötesbeloppet uppgår till 70,2 miljoner euro.

SAS kommer att överklaga beslutet, men eftersom ett överklagande kan ta flera år bekräftar SAS enligt att flygbolaget sålt två av 19 dagliga slot-par på London Heathrow flygplats för att snabbt få fram pengar. Det sammanlagda priset för slot-paret är 75 miljoner dollar, vilket motsvarar bötesbeloppet.

”SAS flyger från London Heathrow till Köpenhamn, Oslo, Stockholm och Stavanger. Även efter transaktionen kommer SAS fortsatt att erbjuda ett starkt och omfattande linjenät mellan Skandinavien och London Heathrow. Avsikten är att bevara säteskapaciteten till/från London Heathrow genom att sätta in större flygplan på resterande avgångar”, skriver SAS i ett pressmeddelande.

LÄS OCKSÅ: EU straffar SAS för kartell

Kommentarer är stängda.