Annons:

Annons:

SAS säljer Wideröe för 2 miljarder kronor

SAS säljer sitt norska regionalflygbolag Wideröe till Torghatten, som bedriver kollektivtrafik till sjöss i Nordnorge, för 2 miljarder kronor.

Det blev inte Per G Braathen som drog det längsta strået i kampen om att få köpa norska dotterbolag Wideroe.

 I stället säljer SAS bolaget till en investerargrupp som består av Torghatten ASA, Fjord1 AS och Nordland Fylkeskommune . SAS behåller 20 procent av aktierna, men har för avsikt att avyttra hela ägarskapet i Widerøe under 2016.

Som en del av transaktionen kommer SAS att sälja sju Dash Q400 flygplan till Widerøe, vilka för närvarande leasas av Widerøe från SAS. Lånen kopplade till dessa flygplan kommer att överföras till Widerøe. Därutöver har tre Dash Q400 flygplan sålts från SAS till Widerøe som sedan sålt dessa vidare till ett leasingföretag.

– Denna avyttring är i linje med vår strategi att bygga ett långsiktigt finansiellt starkt SAS. Vi är mycket nöjda med att ha utvecklat Widerøe till ett framgångsrikt flygbolag under SAS ägarskap och vi ser fram emot att fortsätta stärka Widerøes position som det ledande regionala flygbolaget i Norge tillsammans med de nya ägarna, säger Rickard Gustafsson, VD och koncernchef i SAS i en presskommentar.

 

 

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.