Annons:

Annons:

SAS sämre än väntat

SAS resultat för det tredje kvartalet har tappat 250 miljoner kronor sedan i fjol. Dashproblemen står för 200 miljoner kronor.

Resultatet före skatt blev 536 miljoner kronor, att jämföra med fjolårets 785 miljoner kronor under samma period. Men redan det var långt under analytikernas förväntningar, enligt SME Direkt.
Dashhaverierna tär på resultatet med 200 miljoner kronor för det tredje kvartalet och beräknas dra ner resultatet med mellan 600 och 700 miljoner kronor.
Samarbetet med British Midlands och Lufthansa fortsätter också att dra ner resultatet och väntas för helåret ha en effekt på mellan 700 och 800 miljoner kronor.
Ökade bränslekostnader och omstruktureringsprogram påverkar också.
– Året har tyvärr präglats av ett flertal negativa händelser som påverkat våra kunder och våra medarbetare samt även haft en negativ resultateffekt. Jag är dock övertygad om att vi kommer att gå stärkta ur detta och med hjälp av S11 (den nya strategiplanen) skapa ett strakt, uthålligt och lönsamt SAS, säger koncernchef Mats Jansson i en kommentar i rapporten.
Samtidigt steg omsättningen med tre procent till 16,8 miljarder kronor. Men även det är lägre än förväntat.
I SME Direkts sammanställning har analytikerna halverat sina prognoser för helåret. Det genomsnittligt beräknade resultatet före skatt är 1 440 miljoner kronor, enligt E24.
För årets första nio månader har resultatet för koncernen ökat från 93 till 1 261 miljoner kronor, omsättningen med 3,4 procent och passagerarantalet med 6,2 procent.

Kommentarer är stängda.

Detur söker Nordic Sales Director
Sista ansökningsdag:
26 februari 2020