Annons:

SAS ställer in 4 000 flygningar i sommar – facket rasar

SAS kommer att ställa in omkring 4 000 flygningar under maj–augusti. Det bekräftar flygbolagets kommunikationschef Karin Nyman för DI. – De allra flesta resenärer kommer inte att märka av det här på annat sätt än att de blir ombokade till ett flyg inom några timmar eller samma dag, säger hon.

Personalbrist och försenade leveranser av flygplan uppges ligga bakom. Beskedet får Martin Lindgren, ordförande i SAS-sektionen på pilotfacket, att rasa.

– Det enda vi kan säga är att vi fortfarande har 450 kollegor som blev uppsagda 2020.

3 kommentarer

  1. Erik: Facket rasar? Vänta bara till alla resenärer som får sina flygningar inställda inser att deras semester inte blir av. Sen ska de vänta i evigheter på eventuell återbetalning..igen.
  2. Tim: Har facket sett SAS resultat senaste två åren? För vilka pengar skulle ytterligare 450 piloter betalas?
  3. Roland: Som utomstående (bortsett från att jag har arbetat nästan 35 år på resebyråer) så kan jag inte komma ifrån att det klagas väldigt mycket på SAS, vi vill väl alla att bolaget ska komma ikapp sina skulder och bli ett blomstrande bolag så varför inte i stället komma med förslag hur SAS ska komma ur krisen och ha möjlighet att återanställa så många som möjligt. För att åstadkomma det så är ett klagomål inte till någon nytta.