Annons:

Annons:

SAS-strejken drabbade 100 000 resenärer i maj

Pilotstrejken på SAS hade en negativ inverkan på trafiktalen även i maj då den drabbade cirka 100 000 kunder. Den underliggande positiva utvecklingen av enhetsintäkten fortsätter och ökar med 1,6 procent jämfört med samma period föregående år, enligt ett pressmeddelande.

Kapacitet och antal passagerare i reguljärtrafik minskade med 6,6  procent respektive 10,0 procent till följd av de 1 200 flygningarna som ställdes in på grund av pilotstrejken under de två första dagarna i maj. Den positiva underliggande trenden i valutajusterad enhetsintäkt och yield fortsätter och jämfört med maj månad föregående år ökar dessa med 1,6 procent och 5,4 procent.

– Trots att SAS blev negativt påverkat av strejken även under maj kunde vi snabbt återgå till normal verksamhet. Vi ser nu fram emot vår sommarsäsong, där vi har lagt till 25 nya linjer och fem nya destinationer – Florens, Marseille, Szczecin, Cornwall och Uleåborg. Vi har också stärkt vårt produkterbjudande genom att öppna 12 nya Fast Track i Europa och erbjuda prioriterad ombordstigning för en vän eller upp till fyra familjemedlemmar för våra EuroBonus Gold- och Diamond-medlemmar, säger Rickard Gustafson, vd för SAS.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.