Annons:

”SAS-strejken gynnar lågpriskonkurrenter”

SAS lågpriskonkurrenter gynnas av SAS-piloternas strejkvarsel och utnyttjar flygbolagets kris för att vinna över kunder. Det säger norska flyganalytikern Hans Jørgen Elnæs till DN.

– Det blir rena hundslagsmålet. Om SAS problem fortsätter kommer Ryanair och andra att snabbt fylla tomrummet, säger han.

I takt med att SAS-aktien dalat skalar tyska Eurowings upp i Sverige. Andra etablerade lågprisbolag som Ryanair, norska BRA och Norwegian expanderar sina flyglinjer i Sverige.

För att rädda SAS lanserar bolaget nu den nya strategin SAS Forward.

3 kommentarer

  1. Ola Mattsson: Den hotande strejken är konkurrenternas bästa marknadsföring och helt gratis. Det pratas om hur mycket en ev strejk skulle kosta SAS, men faktum är den började kosta bolaget redan när den aviserades eftersom bokningsingången nu i princip dör och det är ett tapp som inte går att hämta igen även om det inte blir en strejk. Och alla marknadsaktiviter som bolaget gör fr o m nu är verkningslösa. SAS svagaste länk genom tiderna är dess piloter och deras oförmåga att inse i vilken omvärld de lever. De kan inte heller få den sympati som t ex sjuksköterskor får som strejkar för bättre villkor. Att gå ut i strejk nu är direkt kontraproduktivt och kommer bara att skrämma iväg investerare och snabba på SAS hotande rekonstruktion/konkurs.
  2. Andreas: En väldigt bra analys. Tyvärr retar pilotstrejken bara upp mig (och säkert många fler) piloterna är högavlönade och har goda villkor. Något som vare sig lärare eller sjuksköterskor har, tyvärr. Piloterna kommer då precis som du säger inte få samma sympatier om strejken blir ett faktum!
  3. Anonym: Går inte riktigt att jämföra piloter med lärare eller sjuksköterskor.
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022