Annons:

SAS tar upp kampen med Norwegian för långdistansflyg

SAS tar upp kampen med Norwegian på marknaden för långdistansflygningar med mindre flygplan. Till att börja med kommer SAS att använda sig av tre nya Airbus A321LR, som är ett så kallat narrow body-flygplan med lång räckvidd, för rutter till bland annat USA.  Det rapporterar Bloomberg News.

Bland de destinationer som ska betjänas från Skandinavien finns Washington och Toronto, och SAS räknar också med att planen gör det möjligt att trafikera en destination som Boston året runt – normalt räcker efterfrågan på den linjen bara till flygningar på sommaren, men de mindre flygplanen gör kalkylen enklare. SAS förhoppning är att sådan åretrunt-service ska hjälpa bolaget att vinna nya företagskunder.

”Vi har köpt dem för att testa om det kan hjälpa oss att stärka vårt interkontinentala erbjudande. /…/ Om det fungerar väl kommer vi förmodligen av vilja köpa fler plan av den typen”, säger SAS vd Rickard Gustafsson till Bloomberg News.

Flygplanen kan enligt SAS också möjliggöra framtida direktflyg till USA från mindre skandinaviska flygplatser som Bergen Århus och Göteborg.

 

3 kommentarer

  1. Gustav: Äntligen! Hoppas dock att de inte är stationerade i CPH...
  2. Sventon: Förmodligen blir det CPH om vi pratar Boston, större lönsamhet på den rutten, det är väll därför SAS hub är CPH.
  3. Anders Pettersson: Jasså! SAS skall konkurera med Norwegian, med 3 st flygplan. Jojo, det är alltid en början. Men jag förstår inte varför de skall stationera dem i Oslo, det blir ju jobbigt att ta sig till.
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024