Annons:

SAS utser ny finanschef

SAS har utsett norrmannen Torbjørn Wist till ny finanschef. Han efterträder Göran Jansson som går till en ny roll i koncernledningen.

Torbjørn Wist ska utöver sitt ansvar som finanschef även att vara SAS talesperson för koncernledningen i Norge, skriver SAS i ett pressmeddelande. Torbjørn Wist kommer närmast från tjänsten group treasurer inom Telenor.

– Jag är mycket glad att välkomna Torbjørn till SAS. Hans gedigna ekonomiska erfarenhet, i kombination med sin erfarenhet från den snabbrörliga telekombranschen, gör honom till ett värdefullt tillskott till SAS koncernledning, och vår kontinuerliga strävan att ytterligare stärka SAS på en marknad med hög konkurrens, säger SAS vd och koncernchef Rickard Gustafson i en kommentar.

Den tidigare finanschefen Göran Jansson kommer att ha det övergripande ansvaret för koncernstrategi, SAS Growth, SAS flygplansflotta och Strategic sourcing. I den nya rollen fortsätter Göran Johansson som vice vd och medlem i SAS koncernledning.

Torbjørn Wist tillträder sin anställning efter SAS årsstämma i mars 2018. Fram till dess fortsätter Göran Jansson i sin nuvarande roll.

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024