Annons:

SAS vd liknade konflikten med piloterna med kriget i Ukraina

Vid ett internt möte fick vd:n för SAS, Anko van der Werff, en fråga rörande förhandlingarna med företagets piloter. Då gjorde han en jämförelse med Rysslands krig mot Ukraina avslöjar Expressen.

Relationerna mellan flygbolaget och dess piloter är just nu djupfrysta: Kollektivavtalet har löpt ut, piloterna har lämnat förhandlingsbordet och en strejk rycker närmare.

Anko van der Werff sa enligt Expressen följande på det interna mötet [översatt till svenska]:

”Jag vill inte förhandla för mycket offentligt. Låt mig bara säga det. Jag skulle säga att så här, till och med Ukraina och Ryssland pratar fortfarande med varandra. Jag vill inte göra mig för lustig över det, men det betyder att du alltid har någon form av dialog. Men låt mig stanna där. Jag vill inte säga för mycket. Vi försöker förstås göra det möjligt med stabilitet. Låt mig uttrycka det på det sättet, mycket kryptiskt. Jag förstår att det väcker fler frågor. Men jag tänker inte säga mer.”

Uttalandet fick genast massiv kritik.

Flygbolaget var enligt Expressen snabba med att reparera skadan efter vd:ns uttalande.

– Det var en olycklig liknelse eftersom den uppenbarligen missuppfattades av någon, säger SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman och fortsätter.

”Det var en olycklig liknelse”, säger SAS kommunikationsdirektör Karin Nyman om vd:ns uttalande.
– Det kommer ofta många frågor vid dessa tillfällen. Liknelsen syftade till att visa på vikten av att alltid ha en dialog om man ska nå en överenskommelse.

Karin Nyman berättar att Anko van der Werff gick ut och förtydligade sig under mötet.

Kommentarer är stängda.