Annons:

Annons:

SAS vd varnar för kaosartad sommar: ”Jätteorolig”

SAS vd Rickard Gustafson varnar för ännu en kaosartad sommar för Europas flygresenärer, skriver SvD Näringsliv. Gustafson säger att flygledningskapaciteten för att hantera trafiken i Europa är långt ifrån tillräcklig och att han är ”jätteorolig för den kommande sommaren”. – Det blir inställda flyg, det blir förseningar, det blir kaos, säger Rickard Gustafson.

Under sommaren 2018 mer än fördubblades antalet förseningar, jämfört med sommaren före. Brister i flygledningen pekades ut som orsak till 75 procent av alla förseningar i Europa, och enligt SvD är kapaciteten i flygledningen nu ännu lägre.

3 kommentarer

  1. Sten: Ofattbart att fransmännen (allt som oftast) får lamslå flygtrafiken. Här är det bara EU som kan drämma i med hårdhandskarna: Macron & Co orkar inte på egen hand. Och SAS har all anledning att oroa sig: de är redan hårt ansatta efter piloternas strejk. Verkligen dags att välja in rätt folk i EU-parlamentet.
  2. Mats E: Det här är precis vad som händer när flygbolagslobbyn, med lågprisbolagen i spetsen, får EU-kommissionen att tvinga alla ANS-providers i Europa att skära rejält i sina kostnader. Han kan gott vara orolig.
  3. Pär: Inte konstigt när flygbolagen inte vill betala för vad flygtrafikledningen kostar. LFV har inte anställt eller utbildat flygledare på flera år, för att (flygbolagens) sparkrav inte ger utrymme till det. Som man sår får man skörda, och just nu finns det inte nog arbetare i "fabriken" så produktionen kan gå för fullt, och da blir konsekvensen en lägre produktion, vilket betyder förseningar i hela Europa, också i Sverige.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.