Annons:

SAS vill öka obligationslån till en miljard

För att ytterligare stärka den finansiella flexibiliteten inför flygplansinvesteringar, kommande låneförfall och generellt bolagsbehov har SAS beslutat undersöka möjligheten att utöka obligationslånet med upp till 1 miljard SEK i början av juni 2018, enligt ett pressmeddelande.

I november 2017 emitterade SAS AB ett icke-säkerställt obligationslån om 1,5 miljarder SEK med förfall 24 november 2022. Obligationslånet var kraftigt övertecknat.

I en intervju med danska Börsen säger SAS nytillträdde styrelseordförande, Carsten Dilling att han fokuserar på att bygga ett starkt SAS, även om han är väl medveten om att bolaget kan spela en del i den pågående konsolideringen av branschen.

Han säger att hans uppgift är rätt enkel: fokus på organisk tillväxt.

”Det kan ske allt möjligt i övermorgon. Men vi gör inte en plan utifrån antagandet att bli uppköpta eller gå ut och göra en hel massa på förvärvs- och fusionsfronten. Vi bygger ett SAS som är starkt och kan stå på egna ben och vet vi mycket väl att ju starkare SAS man ser, desto mer uppköpskandidat är du i verkligheten. Men det är sekundärt”, säger Carsten Dilling.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024