Annons:

Se bilderna när direktlinjen mellan Stockholm och Shanghai invigs

Representanter från China Eastern, kinesiska ambassaden i Sverige, Swedavia och dess ägare fanns på plats för att inviga direktlinjen mellan Stockholm och Shanghai. Tidigare år blev den nya linjen nominerad till Wilhelmina Skogh-pris i kategorin bästa banbrytare Q1 2018.

– Det är mycket glädjande att det nu kommer att finnas en direktflyglinje mellan Stockholm och Shanghai. Kina är en viktig och växande handelspart, samtidigt som kinesiska turister är drivande i den starka utvecklingen inom svensk besöksnäring. Därför är China Easterns etablering viktig för både tillväxt och jobbutveckling, säger Sveriges närings- och innovationsminister Mikael Damberg.

– Kina är en oerhört viktig exportmarknad för Sverige och i Shanghaiområdet finns många etableringar. Den nya direktlinjen mellan Stockholm Arlanda Airport och Shanghai är därför av stor betydelse för svenskt näringsliv och kommer även att bidra till att göra Sverige och Stockholm mer attraktivt för det växande antalet kinesiska besökare, säger Jonas Abrahamsson, vd och koncernchef för Swedavia.

– Det är oerhört glädjande för hela stockholmsregionen och alla svenska företag som har kontor i Shanghai att China Eastern har bestämt sig för att börja flyga från Stockholm till Shanghai. I och med den nya flyglinjen så kopplas två viktiga tillväxtstäderna i hop närmare varandra, vilket förhoppningsvis leder till en ännu större handel emellan städerna, säger Karin Wanngård, Finansborgarråd för Stockholms stad.

Tidigare år blev den nya linjen nominerad till Wilhelmina Skogh-pris i kategorin bästa banbrytare Q1 2018. Läs vår motivering här:

”Hur dubblade Portugal sin turism från fem till tio miljoner resenärer på fem år? Svar man lockade till sig fler flyglinjer. Dessa räddade det avlånga landet på Europas yttersta kant från ekonomisk kollaps. Vill vi att fler människor ska besöka vårt avlånga land i en annan ytterkant av Europa så måste vi skapa fler vägar hit. Det snabbaste och enklaste sättet att komma till Sverige från Asien är att flyga. Och direktlinjer är förstås bättre för miljön än att resenärerna mellanlandar i Dubai eller Frankfurt på vägen hit.

Att Arlanda i mars 2018 fick en ny direktlinje till Shanghai är bara bra. Vi välkomnar China Eastern till Sverige. Och i ännu högre grad välkomnar vi de i dag 100 miljoner kineser som 2018 har fått ett pass av sina myndigheter. Att denna grupp kommer att bli mångdubbelt större i takt med att Kina blir världens viktigaste ekonomi är otvivelaktigt. Idag reser ungefär 200 000 människor mellan våra länder.

Och kanske kommer några av de kineser som varit på besök i Stockholm berätta om ett kallt land i norr där det finns flera partier än ett i parlamentet. Det är också troligt att de berättar att vi i Norden har yttrandefrihet. Vem vet hur dessa intryck kommer att påverka diktaturen i deras hemland. En sak är i alla fall säker. Människor förändras av nya intryck och ju mer människor vidgar sina vyer desto bättre.

En stor eloge går till Swedavia, den svenska regeringen, Connect Sweden med partners som Visit Sweden och inte minst Stockholm Business Region har spelat en viktig roll för etableringen av den nya direktlinjen till Shanghai.”

STOCKHOLM 180616
Invigning av China Eastern Airlines nya direktlinje mellan Arlanda och Shanghai.
Foto: Sören Andersson

STOCKHOLM 180616
Invigning av China Eastern Airlines nya direktlinje mellan Arlanda och Shanghai.
Foto: Sören Andersson

STOCKHOLM 180616
Invigning av China Eastern Airlines nya direktlinje mellan Arlanda och Shanghai.
Foto: Sören Andersson

Kommentarer är stängda.

Area Sales Manager till Stockholm
Sista ansökningsdag:
5 juni 2024
Flygtaxis Support söker nya medarbetare
Sista ansökningsdag:
4 juni 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024