Annons:

Singapore Airlines och Hongkong bäst

Singapore Airlines har utsetts till världens bästa flygbolag och Hongkongs internationella flygplats till bästa flygplats i en omröstning bland 14 miljoner passagerare.

Thai Airways, Cathay Pacific, Qatar Airways och Qantas knep platserna två till fem. Förra årets vinnare British Airways har nu halkat ner till en tionde plats och är samtidigt det enda europeiska flygbolaget på tio i topp-listan.
Singapore Airlines blev också framröstat till bästa affärsklassbolag före Virgin Atlantic och Cathay Pacific.
Bäst ekonomiklass har Korean Air, följt av Malaysian Airlines och Singapore Airlines. Bäst på första klass är Qatar Airways följt av Singapore Airlines.
Det bästa lågprisbolaget är Jetstar Airways före Air Berlin och easyJet.
Den bästa flygplatsen i världen är Hongkongs internationella flygplats, följt av Incheon i sydkoreanska Seoul och Singapores Changi. Heathrow är en av de flygplatser som har rasat långt, från plats 45 till 103. De långa väntetiderna vid säkerhetskontrollerna uppges vara ett skäl.
Arlanda platsar bara på en av listorna, säkerhet. Där vann Hongkong, följt av Zürich och Arlanda fick en tredje plats. München är den bästa europeiska flygplatsen på plats fyra och bäst i Nordamerika är Vancouver på en nionde plats.
Renast är Seoul, både vad det gäller toaletter och terminaler.
Undersökningsföretaget Skytrax anordnade för sjunde året i rad omröstningen, enligt DI.

Kommentarer är stängda.