Annons:

Annons:

Singapore Airlines reducerar trafiken med 96 procent

Singapore Airlines ("SIA") minskar sin kapacitet med 96 procent jämfört med planerad aktivitet fram till slutet av april.

De globalt ökade gränskontrollerna i samband med Covid-19-smittan och de nyligen införda gränskontrollerna och gränsstängningarna i Singapore medför drastiska konsekvenser. 138 SIA- och SilkAir-flygplan av en total flotta på 147 flygplan kommer att stängas av helt. Den kraftiga reduceringen gör detta till den största kris SIA Group har upplevt under sin livstid.

 Goh Choon Phong, VD för Singapore Airlines i ett pressmeddelande:

”Även i kristider har våra passagerare och anställda högsta prioritet. Vi fokuserar kontinuerligt på att få så många passagerare som möjligt hem på ett säkert sätt och på att säkra våra medarbetares jobb. Jag vill tacka all SIA Groups personal för deras engagemang och uppoffringar under denna otroligt utmanande tid.”

SIA-koncernens lågprisflygbolag Scoot ställer också in större delen av sitt linjenät och ställer 47 av sina 49 plan på marken. Det är oklart i nuläget när SIA-gruppen kommer att kunna återuppta sina tjänster eftersom det inte finns något slutdatum för de nyligen införda gränskontrollerna och gränsstängningarna i Singapore. Den bristande efterfrågan på resor till följd av de globala gränsstängningarna innebär en betydande minskning av SIA:s intäkter.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.