Annons:

Annons:

Skanska förbereder för ny Arlanda-pir

Byggjätten Skanska har tecknat ett samverkansavtal med Swedavia om att förbereda för en helt ny pir intill terminal 5 på Stockholm Arlanda Airport.

I en första fas innebär uppdraget att tillsammans utarbeta systemhandlingar, förbereda för kommande byggentreprenad och upprätta ett riktpris för byggentreprenaden. Den nya piren ska primärt möta efterfrågan på fler interkontinentala linjer till och från flygplatsen med kapacitet att kunna ta emot de största flygplanen på marknaden.

– Vi ser fram emot det här spännande uppdraget där vi kommer att dra nytta av hela vår kompetens i företaget. Målet är att kunna genomföra projektet så störningsfritt som någonsin möjligt för pågående verksamhet på flygplatsen. Här kan vi dra god nytta av all vår expertis, inte minst vår internationella flygplatsgrupp med erfarenhet från flera stora flygplatsprojekt i USA, säger Bengt Staaff, regionchef, Skanska Sverige i ett pressmeddelande.

Stockholm Arlanda Airport har haft en kraftig resenärstillväxt de senaste åren och förra året nåddes ett nytt resenärsrekord, med nära 25 miljoner passagerare som reste via flygplatsen.

– Det är en ökning med 7 procent sedan 2015. Blickar vi framåt i tiden, så behöver vi redan nu planera för en fortsatt stark tillströmning av resenärer, vilket kräver starkt fokus på utveckling av flygplatsens kapacitet inom flera områden. Den nya piren, som kommer att byggas intill dagens terminal 5, är en viktig del i arbetet mot att bli Skandinaviens ledande flygplats, säger Kjell-Åke Westin, flygplatsdirektör Stockholm Arlanda Airport, Swedavia.

Byggstart är planerad att ske i början av nästa år. Avtalet för själva byggentreprenaden sluts efter sommaren.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Customer Sales & Service Agent based in Stockholm
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Account Manager Governmental till Radisson Hotel Group
Sista ansökningsdag:
22 mars 2019
Säljare till Möten, Event och Partners
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019
MSC Cruises söker driven resesäljare till kryssningar
Sista ansökningsdag:
2 april 2019
Air Content Analyst
Sista ansökningsdag:
31 mars 2019