Annons:

Annons:

Snart börjar Icelandair med miljövänliga bestick

Icelandair blir ett av de första flygbolagen att införa miljövänliga bestick innan det europeiska förbudet mot engångsplaster träder i kraft 2021. De nya besticken kommer att introduceras på Icelandairs flygningar inom de närmaste månaderna.

Besticken är slitstarka och lämpliga för varma och kalla rätter. Besticken, tandpetaren och förpackningen är gjorda av majsstärkelse.

Produkter av majsstärkelse ger betydligt mindre utsläpp av växthusgaser under sin livstid än traditionell plast. Det blir ingen nettoökning av koldioxid när de bryts ner, eftersom de växter de är gjorda av absorberar samma mängd koldioxid när de växer. Produkter av majsstärkelse producerar inte heller giftig rök om de förbränns.

Utvecklingen är ett led i Icelandairs miljöpolicy som genomsyrar företagets verksamhet, arbetsplatser och ombord på våra flyg.

En kommentar

  1. En gaffel kort: Vad hände med metallbesticken som fanns på flygplanen på 90-talet, borde inte det vara mer miljövänligt? Var det en viktbesparing eller hot om att de kunde användas som vapen som låg bakom att de försvann? Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019