Annons:

Annons:

Snart slipper du ta ut vätskor och dator i säkerhetskontrollen

Heathrow satsar 600 miljoner kronor på en ny skanner som kommer snabba på tiden vid säkerhetskontrollen rapporterar Business Traveller.

Londonbaserade flygplatsen Heathrow har gått ut med att de kommer lägga nästan 600 miljoner kronor på en ny typ av säkerhetsutrustning. Business Traveller rapporterar om satsningen på en ny skanner som kommer göra det möjligt att ha kvar flytande innehåll och elektronik i handbagaget, skriver Expressen.

Syftet bakom tekniken är att minska kötiderna och flygplatsen räknar med att den nya elektroniken ska finnas på plats runt år 2022. Skannrarna använder sig av en teknik som kommer göra det möjligt att få en mer detaljerad bild från handbagaget och därmed kunna kontrollera vätskor och elektronik. Förbudet mot vätskor över 100 ml kommer dock vara oförändrat.

Men även efter den nya skannern införts kan det finnas tillfällen då flygplatsen inför en extra kontroll av ditt bagage, så se till att anlända till flygplatsen i god tid.

 

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
Haman Scandinavia söker Key Account
Sista ansökningsdag:
24 november 2019
Manager Cities + Tours
Sista ansökningsdag:
24 november 2019