Annons:

Annons:

Stockholm får direktlinje till Tokyo

Japans största flygbolag ANA startar en direktlinje mellan Stockholm och Tokyo nästa sommar, meddelar Swedavia. – Japan är en av Sveriges viktigaste handelspartners och under senare tid har vi sett betydande japanska investeringar i Sverige. Den nya direktlinjen är efterlängtad bland svenska exportföretag, säger vd:n Jonas Abrahamsson i ett pressmeddelande. Att många svenskar vill åka till Japan visar Travel News undersökning Destination 2020.

Under det senaste året har antalet flygresenärer mellan Stockholm och Tokyo ökat med hela 50 procent, uppger Swedavia. Men hittills har svenska resenärer varit hänvisade till flygplatser som Kastrup i Köpenhamn och Vantaa i Helsingfors för att ta sig direkt till den japanska huvudstaden.

Många svenskar vill åka till Japan och speciellt Tokyo. Det visade Travel News undersökning Destination 2020. Vad är viktigaste när du reser på semester? Travel News och Yougov frågade 2 074 svenskar över hela landet. Precis som när teknikbolaget Amadeus undersökte detta hittade vi tre kategorier: budget-resenären, trygghets-resenären och premium-resenären.

Vinnare i kategorin long haul premium:

1, Tokyo
2. Hawaii
3. Maldiverna

Hur föddes idén till den här undersökningen?

– Den föddes i en längtan att hitta destinationer som är relevanta för den moderna resenären. Istället för att bara utgå från en enda journalists tyckande vill vi bredda perspektivet och hitta nya destinationer. Men vi vill också bekräfta de resmål som redan i dag är populära. Jag tror inte att vår rankning kommer att revolutionera reseindustrin, men de kommer att ge bättre upplevelser eftersom vi utgår från människors förväntningar, säger Travel News chefredaktör Viggo Cavling.

En kommentar

  1. Subscriber User: SAS står som bolag i Rubriken men sen står det rätt ANA, medlem i STAR Alliance & de ska flyga på Haneda Airport dvs inte Narita NRT som de flesta EU-bolag flyger på. Travelman

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.