Annons:

Annons:

Svensk flygplats bland världens bästa på att minska utsläpp

För femte året i rad är Kiruna Airport en av världens ledande flygplatser på klimatarbete menar organisationen Airport Carbon Accreditation, ACA. De har certifierat flygplatsen med högsta nivån enligt europeisk standard för sitt arbete med att reducera koldioxidutsläpp.

Att Kiruna Airport för femte året i rad når den högsta nivån av certifieringen innebär att Swedavia på flygplatsen är helt klimatneutralt avseende utsläpp från den egna verksamheten. Den högsta nivån är dessutom ett bevis på att Kiruna Airport arbetar aktivt med övriga företag på flygplatsen för att minska även deras CO2-utsläpp.

– Detta verifierar det arbete som gjorts hittills, men innebär inte att vi nu lutar oss tillbaka utan arbetet fortsätter och kommer kräva fortsatta insatser för att nå Swedavias långsiktiga mål om noll utsläpp av fossil koldioxid, säger Linda Tallmarker, miljöchef Kiruna Airport.

För närvarande är totalt 157 flygplatser i världen, både stora och små, certifierade på någon nivå enligt Airport Carbon Accreditation. 22 flygplatser uppfyller kraven i den högsta nivån, Neutralitet. Av dem är tio Swedavia-flygplatser.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
ANNONS
ANNONS
Recruiting in Gothenburg
Sista ansökningsdag:
7 september 2018
ACCOUNTING
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Resesäljare vikariat t.om mars 2019
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018
Vi söker en ny stark kollega!
Sista ansökningsdag:
4 september 2018
JUNIOR SALES/ SALES ASSISTANT
Sista ansökningsdag:
22 augusti 2018
RK Travel Group söker reseproducenter
Sista ansökningsdag:
31 augusti 2018