Annons:

Annons:

Svenska flygkrisen stoppar investeringar

Samtidigt som det totala flygandet i EU fortsätter att stiga har resenärerna försvunnit från de svenska flygplatserna. Hittills i år har antalet passagerare på Malmö Airport backat 11 procent och till och från Peab-ägda Helsingborg-Ängelholm är resandet ner 5 procent. Tänkta satsningar på 150 miljoner kronor vid de båda flygplatserna skjuts nu på framtiden, rapporterar Sydsvenskan. – Alla investeringar som inte är absolut nödvändiga ur ett säkerhets- och myndighetsperspektiv lägger vi på is, säger Christian Ziese, vd för Helsingborg-Ängelholm flygplats, till tidningen. På Malmö Airport skjuts investeringar i kapacitetsutbyggnad och volymutveckling upp, säger flygplatschefen Peter Weinhandl.

– Alla investeringar som inte är absolut nödvändiga ur ett säkerhets- och myndighetsperspektiv lägger vi på is, säger Christian Ziese, vd för Helsingborg-Ängelholm flygplats, till tidningen.

På Malmö Airport skjuts investeringar i kapacitetsutbyggnad och volymutveckling upp, säger flygplatschefen Peter Weinhandl.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.