Annons:

Sverigeflyg stäms av grundare

Jan Havossar, aktieägare och en av grundarna till Sverigeflyg, stämmer bolaget i tingsrätten.

Bakgrunden är ett missnöje gentemot ett beslut som Sverigeflyg fattade vid den extra bolagsstämman i somras, nämligen att ändra bolagsordningen så att bolaget förutom att driva flygtrafik även ”kan förvalta de medel som inflyter vid försäljning”.
– Jag hävdar att de vill sälja tillgångarna och lägga dem i ett nytt bolag för att bli av med mig, en avancerad form av stöld. De har inte ett mandat för ett sådant agerande, säger Jan Havossar till DI.
Huvudägaren och styrelseordförande Pigge Werkelin är inte förvånad över medgrundarens agerande.
Vi hade väntat oss en stämning av detta slag. De bedriver genom ett professionellt bolag utpressningsverksamhet och stämningen innehåller en stor mängd lösa påståenden. Jan Havossar har under nio månader försökt sälja sina aktier utan framgång. Nu försöker de utnyttja aktiebolagslagen till de yttersta och tvinga oss att betala överpris.
Jan Havossar äger nästan 12 procent av aktierna i Sverigeflyg Holding. Familjen Werkelin äger drygt 70 procent och innehar alla styrelseposter utom en, som tillhör vd Michael Juniwik.
Sverigeflyg driver flera regionala flygbolag som trafikerar Bromma flygplats. Bland flera ingår Gotlandsflyg, Kullaflyg, Fly Småland, Blekingeflyg och flygbolaget Avitrans.

Kommentarer är stängda.