Annons:

Tre flygbolag flyger för Norwegian

När den egna flottan inte räcker till vänder sig Norwegian sig till tre olika europeiska flygbolag för att fylla sommarens trafikprogram.

Norwegian är inne i en period där Arlanda, Landvetter och Karlstad får inlånad kapacitet. Flottan tillförs sammanlagt 30-tal nya flygplan, nio B787-9 och drygt 20 nya Boeing 737, bland annat de första MAX-maskinerna skriver Flygtorget.

– Vi får många nya plan i år och är inne i en intensiv rekryteringsperiod. Att våra passagerare kommer dit de ska enligt plan är oerhört viktigt för oss och för att undvika att avgångar ställs in under den mest intensiva resepeioden på året så har vi har satt in ett antal wetlease-flygningar, säger Charlotte Holmbergh Jacobsson.

Det är under sommarperioden som kapaciteten inte riktigt räcker till. Norwegian hämtar då hjälp av tre flygbolag, danska JetTime, Italienska Blue Panorama och Smartlynx från Lettland.

Det är till största delen flygningar till och från destinationer i Skandinavien som de inhyrda flygbolagen kontrakterats på rapporterar Flygtorget.se. Kapacitetsmässigt är det egentligen bara den Boeing 737-300 som JetTime sätter in som innebär skillnad, 148 stolar i jämförelse med de 186 som rymmer kabinen i Norwegians egna B737-800. Blue Panorama har faktiskt en stol extra i sina B737-800 medan Smartlynx flyger 180 stolar i sina A320-200.

Kommentarer är stängda.