Annons:

Annons:

Trump får resenärer att rata USA

Sedan Donald Trump blev president har intresset för att resa till USA drastiskt minskat. Det visar en sammanställning av flera analyser som gjorts av den brittiska tidningen Guardian.

Data från resesökmotorn Kayak visar sökningarna för flygningar från Storbritannien till Tampa och Orlando har rasat 58 procent sedan presidentinstallationen rapporterar Dagens Industri. Motsvarande siffror för Miami, Las Vegas och Los Angeles är -52, -36 och -32 procent.

Kayak noterar dock att priserna på flygbiljetter hittills inte har backat med den minskade efterfrågan. Priserna på hotellrum i bland annat New York och Las Vegas har däremot sjunkit tydligt.

Enligt flygappen Hopper har sökningarna på internationella flygningar till USA backat med 17 procent sedan Donald Trump tog makten. Sökningarna minskade i 94 av de 122 undersökta länderna. Ett tydligt undantag var Ryssland, där de i stället steg med hela 88 procent.

Även det faktiska resandet ser ut att ha minskat, enligt en rapport från analysföretaget Forward Keys. Veckan efter det omtvistade reseförbudet rasade flygresorna från de sju länderna med 80 procent jämfört med året innan. Men enligt Forward Keys minskade reseförbudet lusten att resa till USA i många regioner i världen utöver Mellanöstern, och de totala nettobokningarna till USA exklusive Kina var ned 6,5 procent.

Enligt Global Business Travel Association har reseförbudet hittills kostat USA 185 miljoner dollar i minskade affärsresebokningar.

Noterbart i sammanhanget är att dollarn har stärkts under det senaste halvåret.

En kommentar

  1. Inte konstigt: Oj då! Vad ska Trump hitta på för bortförklaring till det här nu mån tro? Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
HJÄLP!
Sista ansökningsdag:
16 oktober 2019
Affärsresesäljare Göteborg och Stockholm
Sista ansökningsdag:
9 oktober 2019
Escape Travel söker digital marknadsförare
Sista ansökningsdag:
23 september 2019