Annons:

Annons:

TUI om sommarkrisen 2019: ”Bokningstapp på 15 procent”

Betydligt färre har bokat sina solsemestrar i år än i fjol. Hos researrangören Tui ser man ett tapp på upp emot 15 procent. ”Det är en skakig marknad med pressade priser”, säger presschefen Adam Györki till Dagens industri.

Den rekordvarma sommaren sätter nu sina spår i årets bokningar av charterresor. Ett tydligt mönster är att fler väljer att boka sina resor betydligt senare inpå sommaren än tidigare. Den svaga valutan har också bidragit till att svenskarna vill komma undan så billigt som möjligt och väntar in kampanjer.

”Det är en ganska skakig marknad med pressade priser. Den som kan dra nytta av konkurrensen är konsumenten som blivit duktigare på att jämföra priser. Allt fler väntar även med att boka. Vi ser ett annat konsumtionsmönster efter det varma vädret förra året då man lärde sig att om man väntar så kanske vädret blir bättre hemma. Eller så ligger man och väntar tills priserna droppar. Det påverkar inte antalet sålda resor så mycket, men det påverkar marginalerna”, säger Adam Györki.

Konkurrenterna Apollo och Ving ser också ett tapp i antalet bokningar jämfört med i fjol.

Ving säger att man dragit ner på antalet flyg inför sommaren för att möta den minskade efterfrågan, men ser inte något dramatiskt tapp.

”Sju av tio av sommarens resor är bokade, det är några procent under vad vi hade i fjol vid den här tiden och ett resultat av den varma sommaren vi hade förra året”, säger Fredrik Henriksson, kommunikationschef på Ving till Dagens Industri.

En kommentar

  1. Subscriber User: Säger man 15 så är det antagligen 30?
Senior Sales Operations Agent to Qatar
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021
Visitnorway söker en Branschspecialist
Sista ansökningsdag:
1 juli 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.