Annons:

Annons:

TUI: ”Kombinera turistaktiviteter med hållbarhetsfrågor”

Resebranschen står inför stora förändringar berättar TUI:s tyske vd:n Fritz Joussen i en intervju med Dagens Industri. ”Jag tror inte att folk kommer välja bort flyget. Jag ser tvärtom att folk kommer att resa mer i framtiden eftersom vi blir äldre, har mer fritid och får bättre ekonomiska förutsättningar. Men med det sagt tror jag att vi behöver fler lösningar för att kombinera turistaktiviteter med hållbarhetsfrågor.”

TUI Group har gått in i 2019 med ett fjolår som inte gav de vinster bolaget hoppats på. I februari sänkte bolaget sin guidning från ”tillväxt om tio procent” till ”stabil” och ändrade även sin tidigare prognos där de förutsåg tioprocentig vinst per räkenskapsår till 2020. Något som fick aktien att rasa på Londonbörsen. I sista kvartalet 2018 fick vinstmarginalerna minskas för att ge fortsatt utdelning till aktieägarna och EBITA ökade från samma period året innan med drygt 47 miljoner euro. Trots att förutsättningarna i branschen hårdnat ser TUI fortfarande positivt på framtiden, skriver Dagens Industri.

Fritz Joussen är inte orolig för att de minskade resebokningarna beror på ökad klimatmedvetenhet.

”Vädret påverkar på så sätt att folk bokar sin semester senare. Är det varmt i Stockholm åker man inte till Mallorca men enligt min erfarenhet är semesterbokningarna cykliska. Jag tror inte att bokningarna har påverkats av klimatdebatten utan på grund av den varma sommaren vi hade.”

 

En kommentar

  1. Otto: Hyckleri. Sluta flyg istället. Finns säkert möjligheter till att kombinera turistaktiviteter med hållbarhetsfrågor med att cykla kring Borlänge. Svara

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA