Annons:

TUI och Jettime i stort charteravtal

TUI och det danska flygbolaget Jettime har skrivit under ett charteravtal, vilket innebär att Jettime kommer flyga mer än 200 000 TUI kunder från Danmark, Sverige och Finland till destinationer efter påsk fram till höstloven 2022, enligt ett pressmeddelande.

Jettime kommer att flyga en del av TUIs chartergäster från tio olika flygplatser i Danmark, Sverige och Finland i sommar. Resebolaget och flygbolaget, som har många år av nära samarbete bakom sig, kom överens om ett kontrakt värt 685 miljoner kronor. Jettime kommer att flyga TUIs kunder till Kreta, Cypern, Rhodos, Mallorca och flera andra små grekiska öar.

Jettime är baserade i Köpenhamn, men en viktig aspekt av deras strategi så väl som i TUIs är att erbjuda sin service till gäster i de lokala språken danska, svenska och finska beroende på avgångsflygplats.

– Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med Jettime. Det är ett flygbolag som kan förse våra gäster med den personliga och lokala servicen som vi strävar efter. Våra gäster är i väldigt goda händer på Jettime och därför är vi glada att vi har landat i detta avtal. Säger Tommy Serban, komersiell direktör på TUI i ett pressmeddelande.

Jettime är också glada över den nya affären med TUI.

– Vi på Jettime ser fram emot att ge TUIs gäster en minnesvärd början och slut på deras semestrar i säkert och mysigt sällskap med vår danska, svenska och finska besättning. Charterflyg är vår grundkompetens och ligger djupt i vårt DNA. Med det här avtalet med TUI har vi en fullspäckad sommarsäsong framför oss där vi får göra det vi är bäst på. Säger Jørgen Holme, VD på Jettime i ett pressmeddelande.

Svenskarna resesugna i påsk – bokningar upp 700 procent

Inför årets påsklov är bokningstrycket 700 procent högre hos Tui jämfört med högtiden i fjol. Därför har resebolaget också satt in extraflyg för att möta efterfrågan, enligt ett pressmeddelande.

Även inför sommaren har resebokningarna ökat med 30 procent jämfört med förra veckan hos Tui.

– Den ökande efterfrågan på resor redan till våren visar oss att det även kommer resas en hel den kommande sommaren, säger kommunikationschef Adam Györki.

9 kommentarer

  1. Bojkotta skiten: Ryssbolag! Då åker Jettime på svartalistan i min bok med. Kolla in SVT om granskningen av TUI som pågår… Skumraskaffärer om man börjar läsa på lite.
  2. Rundar sanktionerna: https://amp.svt.se/nyheter/inrikes/dokumenten-avslojar-sa-forsoker-oligarken-bakom-tui-runda-eu-sanktionerna
  3. Helena: Det är så beklagligt och sorligt att läsa. TUI anlitar lågprisbolag. Ena stunden står man upp för miljön och och hållbarhet sen helt plötsligt anlitar man tveksamma bolag.
  4. Helena: TUI har väl ett eget flygbolg som är bra tycker dom flesta. TUI i Norden har tappat charter känslan totalt med sina inhyrningar av 3 klassens bolag. Ving kommer att dra ifrån dom har helheten och det är viktigt.
  5. Love: Med NATO beslut och pandemin som INTE är över så är en charterresa inte på agenda
  6. Erik: Love. Vad har Natobeslutet att göra med resandet? och Pandemin har vi nu börjat leva med så som det var ämnat från början men som alla länder inte kunde hantera just då. Så lev i nuet och res!
  7. MM: 700% högre än i fjol?. Ja det låter ju fint utåt, wow 700%. Men då får man ha i åtanke att dessa 700% är jämfört med i princip obefintligt resande 2021. Så på det stora hela så är det normalt resande för att vara påsk, som 2019 och tidigare
  8. Mikael.: Jettime - danskt bolag med små trånga plan. TUI har i sina annonser gått ut med att resan börjar på planet med komfort. Jettime saknar komfort att tala om - men betala för den till TUI det måste vi!. Jettime säger att de har besättning på lokalt språk. Har åkt med Jettime 3 ggr - samtliga avgångar dansk personal. Språkförbistring förekommer. Senaste resan ställdes taxfree försäljningen in - det var viktigare att sälja spriten ombord. Bättre förtjänst för Jettime! Helena; TUI och Ving har samtransport av sina kunder. Där TUI flyger med Jettime och även Ving finns och resan går till samma ort - Jettime kör! Ving har inte helheten som du tror i din text ovan.
  9. Lena: Käbbel!! Mer intressant att kolla på Petter Stordalens Ving investeringar. Kolla vart pengarna kommer ifrån och vart dem har blivit taxerat. Ving borde skämmas !
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024
Är du vår nya stjärna? Snart öppnar Scandic Södra Kajen
Sista ansökningsdag:
27 februari 2024
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024