Annons:

Turkish Airlines gör rekordvinst

Tack vare den ökade efterfrågan och enhetens intäkter uppvisade Turkish Airlines vinst från huvudverksamheten på 1 miljard 149 miljoner dollar under de första 9 månaderna 2018 trots de ökade bränslepriserna, enligt ett pressmeddelande.

Turkish Airlines, som lyckades öka både passagerar- och lastintäkter betydligt, uppnådde en total omsättning på cirka 4 miljarder dollar under tredje kvartalet. Med en sådan anmärkningsvärd prestation ökade försäljningsintäkterna under de första nio månaderna med 20 procent till 9,9 miljarder dollar, jämfört med samma period 2017.

Genom att fortsätta sin oavbrutna lönsamma tillväxt har Turkish Airlines lyckats öka sitt nettoresultat 3 gånger under årets första 9 månader och avslutar denna period med en nettovinst på 755 miljoner dollar.

Under de första nio månaderna 2018 ökade EBITDAR (resultat före ränta, skatter, avskrivningar, amortering och hyror) som används som kassagenererings- indikator med 16 procent till 2,8 miljarder dollar, med en EBITDAR-marginal på 28 procent.

Turkish Airlines styrelseordförande, M. İlker Aycı säger; ”Vi är glada och stolta att presentera vårt tredje kvartalsresultat i år, där vi lägger stor vikt vid att stärka och förbättra de infrastrukturförhållanden vi har. Vi vill tacka alla våra passagerare, anställda, affärspartners och intressenter som har bidragit till denna viktiga prestation.

”Trots de olika regionala och sektoriella förhållandena som vi har stött på speciellt under de senaste åren har den uthålliga inställningen vi visat varit källan till vår stadiga ökning. Idag, med våra betydande investeringar, imponerande tillväxt och många framgångar som vi uppnått, fortsätter vi att stärka vår prestigefyllda position inom den globala luftfartsindustrin. Som en av landets främsta stolthet är vi säkra på att denna framgång fortsätter efter att ha flyttat till vårt nya hem, Istanbul Airport.

En kommentar

  1. Anonym: Intressant läsning, förstår ingenting. Är detta bara en översatt pressrelease eller har den blivit redaktionellt redigerad?