Annons:

Tusentals svenskar drabbas när flyg och färjor ställs in

Tusentals svenska resenärer drabbas när flyg- och färjeavgångar ställs in i spåren av den finska storstrejk som bryter ut i morgon måndag, skriver flera medier. 300 flyg stannar på marken under måndagen. Finnair inhiberar resor för 20 000 passagerare då poststrejken utvidgas. Enligt TT är finska sjömansfacket ett av flera förbund som går ut i sympatistrejk med landets postanställda. Det påverkar Viking Lines finskflaggade fartyg eller fartyg med hemmahamn i Finland och flera avgångar till och från Sverige har därför ställts in.

– Givetvis kan man boka om eller boka av sin resa utan kostnad, säger Viking Line Skandinaviens informationschef Eleonora Hansi till nyhetsbyrån.

Flygbolaget Finnair påverkas också och kommer förmodligen ställa in totalt 250 av sina 377 flygningar i morgon. Mellan Arlanda och Helsingfors är det däremot bara en av 20 avgångar som hittills ställts in, skriver TT.

– Om sympatistrejken blir av kommer 300 flyg att avbokas, vilket berör 20 300 passagerare. Ungefär 70 flygningar försöker vi genomföra i alla fall, säger Finnairs kommunikationschef Päivyt Tallqvist.

Den aviserade sympatistrejken berör markpersonal och stödfunktioner som catering, tankning, planservice och kundservice på flygplatsen.

– Det är frågan om absolut kritiska marktjänster, säger Tallqvist.

Den som har en flygbiljett behöver inte vara i kontakt om eventuell inhibering, men bör själv kolla upp hur biljetten eventuellt ombokats. Passar inte ombokningen ersätts kunderna för biljettpriset.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024