Annons:

Uppgift: Vings flygbolag säger upp 170 svenska anställda

Vings flygbolag Sunclass airlines har beslutat att säga upp hela sin svenska kabinpersonal, sedan man misslyckats med att komma överens om en lönesänkning. Det skriver Expressen och hänvisar till ett mejl från fackförbundet. Enligt tidningens uppgifter berör beslutet 170 anställda, som ska sägas upp den 20 augusti.

Ingen av parterna vill bekräfta uppgifterna, skriver tidningen.

– Det som hänt hittills är att Unionen har sagt nej till lönesänkningar och förhandlingarna är avslutade, säger Unionens pressekreterare Johanna Green till tidningen.

Sunclass airlines kommunikationschef Lisbeth Nedergaard säger till norska E24 att man troligtvis kan berätta mer de närmaste dagarna.

2 kommentarer

  1. Trogen vingmedarbetare: Berätta hur många som sa nej till det nya avtalet. Om säkra löner. 3-5st sa nej och då blev alla uppsagda. Hurkan detta komma sig (demokrati) Knappast vi vill halvårs jobb säg upp dom som säger nej i stället
  2. Jervejint: Låt bolaget säga upp. Hur de än vrider och vänder på saken, så krävs det personal. Utan kabinpersonal så står kärrorna stilla eller flyger tomma på pax. Att nyrekrytera en hel kabinstyrka tar tid. Lånen på kärrorna tickar och kan i slutändan välta hela bolaget.
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024