Annons:

Annons:

Uppgifter: Alitalia kan överleva

Ett konsortium som avser att rädda det krisande italienska flygbolaget Alitalia undan konkurs är i slutskedet av förhandlingar under veckan, sade landets industri- och vice premiärminister Luigi Di Maio till radiokanalen RTL på tisdagen.

Det statligt ägda tågbolaget Ferrovie dello Stato går en kamp mot klockan för att få in tillräckligt med kapital från konsortiet av intressenter för Alitalias räddning.

”Innevarande vecka utgör ett kritiskt skede och nu måste vi fatta beslut”, sade Luigi Di Maio till RTL.

På måndagen uppgav källor för Reuters att tidsfristen för Alitalias räddning kan komma att sträckas ut med dagar, veckor eller månader bortom tidsfristen den 15 juni.

Tidigare har bland annat brittiska Easyjet varit involverade i försöken att rädda Alitalia, men dragit sig ur. Utöver Ferrovie dello Stato har flera italienskt ägda bolag som bland annat postbolaget Poste Italiane och investmentbolaget Cassa Depositi e Prestitis finansbolag Fintecna och Fincantieri omnämnts som intressenter.

KOMMENTARER

E-postadressen publiceras inte.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA