Annons:

Annons:

Uppgifter: British Airways ägare överväger ta in kapital

Flygbolaget British Airways ägare, International Consolidated Airlines Group (IAG), överväger att ta in kapital från aktieägarna under de kommande veckorna.

Det rapporterar Daily Mail med hänvisning till källor.

Kapitalet som British Airways överväger ta in ska bidra till att lätta på flygbolagets skuldsättning, skriver Daily Mail.

Under pandemins inledningsskede vidtog i princip samtliga världens flygbolag nödåtgärder för att strukturera om skulder och rädda industrin. IAG tog in 2,8 miljarder euro i juli 2020. 

Krisläget är dock inte att kategorisera som löst. Under förra veckan florerade uppgifter om att Wizz Air lagt bud på brittiska Easyjet, som kort senare tillkännagav en plan om att ta in 2 miljarder dollar.

Easyjets aktie föll brant på Londonbörsen i samband med att spekulationerna gick varma, och även IAG:s aktiekurs sågs dyka med några procent på måndagens uppgifter, efter att ha varit ned med omkring 4 procent på fredagen. 

IAG har avböjt att kommentera ryktena.

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 KOMMENTARER ÖPPNA
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021
På nytt jobb

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.