Annons:

Uppgifter: Facket befarar att SAS planerar rekonstruktion

Pilotfacket SPG misstänker att SAS kan göra en konkursansökan och sedan lägga skulden på piloterna. Det framgår av ett internt mejl från SAS Pilot Group (SPG) till medlemmarna på tisdagen som Expressen tagit del av.

Facket befarar också att ledningen kommer försöka ”underminera” piloternas position vid en konflikt genom att använda sig av bemanningsföretag.

En källa säger till tidningen att SAS ska ha kontrakterat ett antal advokatfirmor i New York för att förbereda en eventuell ansökan om konkursskydd i USA för att göra en företagsrekonstruktion.

SAS kommunikationschef Karin Nyman kallar uppgifterna ”spekulationer” som hon inte vill kommentera.

4 kommentarer

  1. Thomas Larsson: Det skulle Vara rätt åtgärd Bara gör sluta krusa några överbetalda halvtidsarbetare
  2. Josef K: Hur är det nu – har pilotfacket på SAS sina medlemmar bakom sig? Eller är det som för Sunclass Airlines att 98,9% av medlemmarna ville gå med på lönesänkningar men facket vägrade backa och alla blev uppsagda? Det skulle vara oerhört intressant om Travel News kunde kolla den saken och samtidigt gräva fram en sammanställning över piloternas löner, förmåner, flygtider, pensionsålder mm för t ex SAS, Norwegian, Ryan, Sunclass, easyJet mfl.
  3. Christian Ljungström: Lägg ned skiten. Fack hit och dit. Gör dit jävla jobb och håll tyst. Passar inte galoscherna gå och jobba på Starbucks.
  4. Cabincrew: Som vanligt när det gäller just flygindustrins situation så kryper läktarexperterna fram från de unkna stenar de lever under i sin värdelösa skenheliga vardag.Mästrar och tror sig arrogant veta allt om sakers natur och hur det förhåller sig.
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024