Annons:

USA fortsätter behandlingen av flygtillstånd för Norwegians UK

Det amerikanska transportdepartementet (DOT) har idag beslutat att fortsätta behandlingen av ansökan till Norwegians brittiska dotterbolag om att få flyga till USA. Det framgår av ett pressmeddelande.

DOT:s beslut innebär att departementet behöver mer tid på att behandla ansökan om permanent flygtillstånd för Norwegians brittiska dotterbolag, Norwegian Air UK (NUK), om att få flyga till USA Norwegian Air UK. Det är samma tillstånd som Norwegian redan har i moderbolaget Norwegian Air Shuttle. DOT har inte godkänt ansökan från NUK om tillfälligt tillstånd.

Norwegian skriver i ett pressmeddelande, att bolaget ”förväntar sig att de amerikanska myndigheterna följer open Skies-avtalet mellan Europa och USA och därmed godkänner ansökan. NUK är ett fullvärdigt företag som fick sitt brittiska drifttillstånd i november förra året.”

Norwegian flyger idag med ett norskt drifttillstånd som har alla flygrättigheter och är därför inte beroende av ett tillfälligt tillstånd för NUK.
NUK måste däremot ha ett permanent tillstånd från amerikanska myndigheter för att flyga på det brittiska drifttillståndet till USA, uppger Norwegian.

Norwegian Boeing 787 Dreamliner

Kommentarer är stängda.

FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022