Annons:

Annons:

USA stämmer för att stoppa flygallians

USA:s justitiedepartement har lämnat in en stämningsansökan för att försöka stoppa en affärsallians mellan de stora flygbolagen American Airlines och Jetblue. Departementet anser att ett samarbete minskar konkurrensen.

”När endast fyra flygbolag kontrollerar mer än 80 procent av inrikesflygningarna, så är en ‘allians’ mellan American Airlines och Jetblue en tidigare icke skådad manöver för att konsolidera flygindustrin”, skriver justitieminister Merrick Garland i ett uttalande.

Även sex delstater samt District of Columbia ställer sig bakom stämningen.

De två bolagen meddelade samarbetet, kallat Northeast Alliance i juli 2020.

En kommentar

  1. Zygge: Med förvåning konstaterar jag igen att Travel News använder bilder i reportage som involverar American Airlines, med gammal målning/logo. Den nuvarande målning på planen infördes 2013. Dags att uppdatera bildbanken - eller bara kolla efter bilder med korrekt målning/logo på nätet Svara

KOMMENTARER

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla: Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

1 KOMMENTARER ÖPPNA
Travel Consultant till Winberg Travel
Sista ansökningsdag:
5 november 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.