Annons:

Annons:

USA stoppar inresande från Sydafrika

Från och med måndag begränsar USA möjligheterna för icke-medborgare från Sydafrika och ytterligare sju länder att resa in i landet, rapporterar CNBC.

Den nya virusvarianten, som fått namnet Omikron, skapar oro världen över. På fredagen beslutade bland andra EU om ett stopp för alla resor från Sydafrika till unionen. Nu har även USA fattat beslut om att begränsa inresor från flera länder – Sydafrika, Botswana, Zimbabwe, Namibia, Lesotho, Swaziland, Moçambique och Malawi.

Sydafrika var först med att larma om den nya virusvarianten, B.1.1529, som sedan fått namnet Omikron. Varianten har även påvisats i Botswana, Hongkong och Belgien. Omikron uppges bära på en ovanlig konstellation av mutationer och potentiellt vara mer smittsam än tidigare varianter.

Världshälsoorganisationen WHO har sagt att man studerar den nyupptäckta varianten och avråder från förhastade reaktioner.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.