Annons:

USA:s luftfartsmyndighet FAA: Boeing bröt mot reglerna vid besiktning

Boeing utreds av USA:s luftfartsmyndighet FAA efter uppgifter om att bolagets egna inspektioner av modellen 787 Dreamliner inte har gått rätt till och att anställda ska ha förfalskat besiktningsdokument.

Enligt ett mejl från Scott Stocker, ansvarig avdelningschef på Boeing, ska vissa anställda ha brutit mot reglerna genom att markera att ett obligatoriskt test utförts trots att så inte skett, något som upptäcktes efter att en anställd larmat om ”avvikelser”. Stocker hävdar dock att detta inte bedöms utgöra en direkt säkerhetsfara.

När de misstänkta avvikelserna upptäcktes tog flygjätten kontakt med FAA.

Utredningen är den senaste i en rad händelser som Boeing ställts inför i kölvattnet av den närapå katastrofala flighten i januari, där en dörrplugg lossnade på ett Alaska Airlines-plan av modellen Boeing 737 Max 9 och lämnade ett stort hål i flygplanet på tusentals meters höjd. Saker sögs ut ur hålet och planet tvingades nödlanda. Ingen människa kom till skada.

Det amerikanska justitiedepartementet inledde till följd av händelsen en brottsutredning, rapporterade Wall Street Journal i mars med hänvisning till källor.

Kommentarer är stängda.