Annons:

Annons:

Wallenberg: Lägg ner Bromma och bygg ut Arlanda

Jacob Wallenberg driver på för en kompromiss som ska luckra upp den politiska låsningen kring flygplatsernas framtid i Stockholmsregionen, skriver DI.

Kompromissen går ut på att Bromma flygplats och en av landningsbanorna på Arlanda avvecklas. Motkravet är att det byggs en helt ny bana på Arlanda som kraftigt skulle öka flygplatsens kapacitet.

– Vi vid det här bordet kommer aldrig att tycka att det är en bra idé att lägga ned Bromma, om man inte har vidareutvecklat Arlanda, säger Jacob Wallenberg, som företräder samverkansprojektet Connect Sweden.

4 kommentarer

  1. Subscriber User: Helt rätt! Det är idag lättare att ta sig till Arlanda än Bromma. Blir ju fler synergier med en enda flygplats. Hans Öberg
  2. Flygkonsult: Helt fel! Flygbussarna trafikerar Bromma från Cityterminalen var 20: e minut, busslinje 110 trafikerar Bromma från Alvik (t-bana,tvärbanan o bussar), Busslinje 152 trafikerar Bromma från Solna C (t-bana,tvärbanan o bussar) och Sundbybergs station (pendeltåg, t-bana,tvärbanan o bussar). Så småningom kommer också tvärbanan få en station intill terminalen. Plus bil och taxi förstås. Gott om förbindelser alltså!
  3. Jesus: Vill någon förklara varför man vänder sig till en organisation som Connect Sweden, vars uttryckliga syte är att utveckla Arlanda med frågor som kräver opartiskhet ang Bromma? Detta är direkt från Connect Swedens hemsida och definitionen av deras uppdrag: BETYDELSEN AV STARKA FLYGFÖRBINDELSER Connect Swedens mål är att stärka Stockholm Arlanda Airports position som Skandinaviens ledande hub
  4. Re:flygkonsult: Då har så riktigt, i teorin så är det bra kommunikationer till Bromma flygplats. Problemet är att alla vill resa under rusningstrafik så dina flygbussar, bussar, taxi och bilar sitter fast i trafiken. Det tar en jäkla tid och är inte alls smidigt att ta sej till Bromma. Då sitter jag hellre på Arlanda express

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.