Annons:

Annons:

WHO:s uppmaning: Ställ in eller skjut upp utlandsresan

Ställ in eller skjut upp utlandssemestern i Europa i sommar. Det uppmanar Världshälsoorganisationen, WHO, i en ny sommarkampanj, rapporterar Svenska Dagbladet.

I kampanjen, som presenteras i sin helhet på torsdagen, varnar organisationen för de olika virusvarianterna.

”Om du kan skjuta upp din resa är detta det enda rätta att göra nu. Resande är inte riskfritt vilket förra sommaren lärde oss. Ditt beslut påverkar om denna pandemi kan stoppas”, står det i dokumentet som tidningen tagit del av på förhand.

7 kommentarer

  1. Marcus Andersson, Ticket.se: Som Tegnell tidigare konstaterat, det är inte resandet i sig som är problemet, snarare hur du förhåller dig till lokala restriktioner ditt du reser, om alla sköter sig så är det inte resandet som utgör den största smittorisken.
  2. Marianne: Det är uttalanden som detta som leder till att branschen tar lång tid på sig att komma igång då de flesta tar till sig detta .. företagsresor kommer ej igång förrän 2022 visar färska undersökningar.
  3. stephan ekbergh: Har inte Who ställt till med nog elände redan. Det är dags att resebranschen får lite stake och inte jamsar med all main stream Media- världens undergång. Vi är 15 månader in i covid. Av någon oförklarlig anledning ställdes förra årets influensa in till förmån för covid se mer här. Det är dags att återta vår frihet som kostat så mycket att få. https://shahar-26393.medium.com/not-a-shred-of-doubt-sweden-was-right-32e6dab1f47a
  4. Vera: Det är inte resandet som är största smittorisken,utan fotboll Ala idrotsavanemanger,krogar m.m.,syns väldigt tidlig åtminstone här i Sverige.Ingen vaccinerat människan utsätter ingen annan för faran,och vill inte heller var utsatt.
  5. Medborgare: Att resandet i sig själv inte skulle vara en risk och orsak till smitta är ju ren och skär lögn ifrån de som när sig på resandet,alltså flygbolag och resebyråer. Covid-19 sprids via aerosoler. Sitter man som packade sillar på utan munskydd ombord ett flyg ut i världen och äter och dricker.Blir lite berusad(?),höjer rösten för allt buller så sprids också en högre dos av dessa naturliga aerosoler. Som att sjunga i en kör. You all do the math! Att sedan hävda,jomen alla har ju testat sig innan avresa?! Har dom? Alla falska intyg då? Är alla sedan testade för hemresan? Nej just det. Fundera ett varv till innan ni häver ur er att WHO är fel ute och att resan i sig inte alls innebär någon risk - det gör den.
  6. Greger: För klimatet, sluta flyg! För Covid 19, håll er solo.
  7. Flygkonsult: Svar till 2 kommentarer här ovan: 1. De flesta moderna flygplan idag är utrustade med s k HEPA-filter. HEPA-filtret renar och klarar av ett coronavirus (Covid-19) till 99,99% och motsvarar som sagt luftreningen i en operationssal. Utöver detta så har de flesta flygbolag och flygplatser världen över krav på att du skall bära munskydd på dig från det du passerar gaten och går ombord tills du passerat ut genom destinationsflygplatsens ytterdörrar. Gör du inte eller på ngt sätt trotsar dessa regler genom att gå emot kabinpersonalens eller flygplatspersonalens uppmaningar kan du åka på böter. 2. Ordet flygskam har passerat bäst-föredatum nu: Flyget står de facto för cirka fem (5) procent av Sveriges totala koldioxidutsläpp och endast 2% av världens CO2-utsläpp vilket är fastställt av FN:s klimatpanel (IPCC). Tillsammans med utsläppen av kväveoxider, vattenånga och effekter från kondensstrimmor, beräknas flyget svara för 3 % av människans totala påverkan på klimatet. Från en flygkonsult och pilot
Room Republic söker VD
Sista ansökningsdag:
15 oktober 2021
STRICCT TRAVEL expanderar!
Sista ansökningsdag:
8 oktober 2021

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.