Annons:

Annons:

Wizz Air öppnar ny flyglinje mellan Skellefteå och Gdansk

Det ungerska flygbolaget Wizz Air öppnar en direktlinje mellan Skellefteå och Gdansk, Polen. Rutten kommer att trafikeras året om två gånger i veckan, torsdagar och söndagar, med start den 4 juni i sommar, enligt ett pressmeddelande.

– Vi är mycket glada över att lägga till Skellefteå Airport och en port till Swedish Lappland till vårt ständigt växande nätverk och därmed och bli det enda flygbolaget som erbjuder en direktlinje från Gdansk. Med tanke på den mängd turistattraktioner som Lappland har att erbjuda och våra fantastiska priser, är vi säkra på att kunder kommer att njuta av att besöka denna vackra svenska region, säger Wizz Airs Corporate Communications Manager Andras Rado i ett pressmeddelande.

– Det är roliga att Wizz Air väljer Skellefteå och det här är en mycket positiv nyhet för både invånarna och näringslivet i vår region, säger Skellefteå Airports vd Robert Lindberg.

Etableringen i Skellefteå är Wizz Airs enda flyglinje i norra Sverige. 

– Det här är ytterligare ett kvitto på vilken attraktionskraft Skellefteå har. Förutom nya möjligheter till turist- och affärsresor för vår region, så innebär etableringen att polska privatpersoner och företag enkelt kan ta sig till Skellefteå, säger Skellefteå kommuns kommunalråd Lorents Burman.

Även Camilla Bondareva, destinationsutvecklingsstrateg på Swedish Lapland Visitors Board, ser positivt på den nya linjen mellan Skellefteå och Gdansk.

– Vi tycker det är oerhört glädjande att Skellefteå får en ny reguljär direktlinje från Europa. Att den trafikeras året om är viktigt för vår besöksnäring som hela tiden växer och säsongsutvecklas. Från Skellefteå Airport tar man sig enkelt vidare till hela Swedish Lapland så flygplatsen är väldigt viktig för oss, säger hon.

Gdansk är en av Polens största och äldsta städer och en populär turistort med sin rika historia och vackra arkitektur. Här finns ett brett kulturliv, ett imponerande restaurangutbud, olika köpcenter samt flera fina stränder tack vare närheten till Östersjön.

– I Gdansk finns något för alla. Och tack vare den täta trafikeringen till och från Skellefteå samt att Lech Walesas är en internationell flygplats så finns även möjligheter att enkelt ta sig vidare till andra destinationer, säger Robert Lindberg.

Kommentarer är stängda.

Prenumerera gratis på Travel News fullmatade nyhetsbrev och få senaste nytt från reseindustrin varje vardag senast klockan 8.