Annons:

Zambia Airways åter i luften och i samarbete med Ethiopian Airlines

Ethiopian Airlines, Afrikas största flygbolag, har nu i samarbete med Industrial Development Corporation Limited (IDC) aviserat en återlansering av Zambias nationella flygbolag, Zambia Airways. Genom ett joint venture har USD 30 000 000 investerats till nystarten. Ägandet är fördelat mellan Ethiopian Airlines med 45 procent och IDC med 55 procent, enligt ett pressmeddelande.

Under onsdagen lyfte Zambia Airways (ZN) med sitt första flyg på inrikeslinjen Lusaka-Ndola, som kommer trafikeras med 6 flygningar i veckan. Samtidigt lanserades även Lusaka-Livingstone med 5 avgångar per vecka. Vidare kommer fler inrikesdestinationer att öppnas, såsom Mfuwe och Solwezi. 

Under första kvartalet 2022 lanseras även Johannesburg och Harare till deras nätverk. 

Ethiopian Airlines har en väl etablerad strategi för att förbättra och utöka flygförbindelser inom den afrikanska kontinenten. I tillägg till det nya samarbetet med Zambia Airways som erbjuder nya möjligheter så kan Ethiopian Airlines även erbjuda andra viktiga knutpunkter genom sitt samägande i t.ex. ASKY, Malawian Airlines och Tchadia Airlines.       

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Clarion Hotel Post söker Food & Beverage Director
Sista ansökningsdag:
28 maj 2024