Annons:

Brittiska restaurangkrisen värre än under pandemin

Antalet stängningar ökade med 60 procent, och 1 567 företag under 2021-22. Under pandemiperioden 2020-21 stängdes 984, enligt en rapport från rådgivningsföretaget Mazars.

– Antalet företag på obestånd ökar nu mycket snabbare än under covidåren. Det är en giftig mix av ökade kostnader, stigande finansieringskostnader och svag efterfrågan. De flesta restauranger har aldrig sett den här kombinationen av negativa faktorer tidigare, säger Rebecca Dacre, partner på Mazars till The Guardian. 

Branschens lobbygrupper som UK Hospitality och British Beer and Pub Association har sagt att mer än en tredjedel av branschen kan vara borta i början av 2023 och vädjar om stöd.

Inflationen gör att alla priser stiger för restaurangerna och att gästerna har mindre pengar att spendera på krogar och pubar.

Samtidigt har många branschföretag svårt att få tag på personal. Med Brexit kunde inte medborgare från andra EU-länder komma till Storbritannien och jobba i servicesektorn.  

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
FÖRSÄLJNINGSCHEF TILL ELITE HOTELS I LUND OCH MALMÖ
Sista ansökningsdag:
5 december 2022
Reseproducent till Rolfs Travel Group
Sista ansökningsdag:
4 december 2022