Annons:

Qatar tvärvänder och nobbar öl på VM-arenor

Precis innan fotbolls-VM startar väntar ett nytt besked från arrangörerna: servering av öl på arenorna kan komma att förbjudas. Fansen får ta sig en öl på ”fanzonerna” utanför arenorna. Men inte på dem.

”Priset för 50 cl öl i fanzonerna ser för övrigt ut att bli motsvarande 140 kronor”

De Qatariska värdarna gör en helomvändning och vill stoppa försäljningen av öl på de åtta turneringsarenorna. Försäljningen av alkohol är strikt kontrollerad i Qatar, men den kommer att finnas tillgänglig i fanzoner utanför matchplatser, samt på hotell.

Budweiser är en av Fifas största sponsorer men fick i lördags besked om att sin produkt från arenorna till mindre framträdande platser.

The Times rapporterar att Qatar 2022 nu vill gå ännu längre. Ett beslut väntas i dag fredag, ​​men man tror att öl kan förbjudas från alla arenor.

Budweiser är en av Fifas nyckelpartner och om det förvägras möjligheten att sälja öl eller ha synlighet vid VM-matcherna, skulle fotbollens styrande organ bryta mot ett kontrakt på flera miljoner dollar.

– AB InBev informerades den 12 november och arbetar med Fifa för att flytta koncessionsställena till platser enligt anvisningarna. Vi arbetar med Fifa för att ge fansen den bästa möjliga upplevelsen. Vårt fokus ligger på att leverera bästa möjliga konsumentupplevelse under de nya omständigheterna, skriver Budweiser-ägaren AB InBev i ett meddelande.

Priset för 50 cl öl i fanzonerna ser för övrigt ut att bli motsvarande 140 kronor.

Kommentarer är stängda.