Annons:

”BRA är en självklar del av den svenska resebranschen”

Här berättar BRA flygs Ulrika Matsgård varför man är med och sponsrar årets upplaga av Grand Travel Award. "Vi ser Grand Travel Award som en ypperlig mötesplats för att knyta kontakter, stärka samarbeten och inspirera varandra med spännande och nödvändiga utvecklingsmöjligheter." På galan blir vi glada om ni delar bilder i sociala medier med #grandtravelaward2020.

Varför är ni med och syns på Grand Travel Award?

Vi på BRA, och flyget i sig, är en naturlig och självklar del av den svenska resebranschen där vi alla strävar efter att ge svenska folket bra upplevelser i och runt resandet. Vi ser Grand Travel Award som en ypperlig mötesplats för att knyta kontakter, stärka samarbeten och inspirera varandra med spännande och nödvändiga utvecklingsmöjligheter.

Vad är ert budskap till reseindustrin? 

Vi befinner oss på en otroligt spännande och utmanande förändringsresa med målsättningen att minska utsläppen och inte låta flygskam minska tillgängligheten i Sverige. Människor skall kunna fortsätta träffas enkelt och hållbart över hela vårt land. Vi är stolta över den tydliga plan vi jobbar efter för att göra inrikesflyget fossilfritt 2030 där övergången till biobränsle är i full fart och där elflyg inom en överskådlig framtid kommer att lyfta på riktigt.

Vilka trender uppfattar ni reseindustrin 2020?

Behovet av resor inom landet och till våra närmaste grannländer kommer att fortsätta vara tydligt. Aktivt klimatarbete är något man som resenär förväntar sig av sin reseleverantör. Allt fler kommer att inse att flyg och hållbarhet inte uteslutande handlar om att sluta flyga – utan att flyga rätt: Med biobränsle, klimatkompenserat, med bränsleeffektiva flygplan.

Vad kommer att förändras på två års sikt?

Klimatutmaningen blir än mer påtaglig, människors kunskaper om hållbara alternativ ökar, kraven ökar och påverkar i ännu större utsträckning vilka val man gör i sin vardag. Nedgången i flygande stabiliseras 2020 för att börja öka igen 2021. Ännu större del av flygningarna görs på biobränsle som förhoppningsvis produceras billigare och närmare. Politiska styrmedel gynnar aktiv miljöarbete. Aktörerna i resebranschen samarbetar ännu mer kring delade utmaningar och för kundernas bästa. BRA har fortsatt stärkt sitt erbjudande inkl. utvecklat linjenät, i och utanför Sverige.

Vem i reseindustrin vill ni ge ett pris?

Vi skulle gärna vilja ge ett pris till IATA för sitt mål att ha 25 procent kvinnliga ledare till år 2025.

Kommentarer är stängda.