Annons:

De kan vinna Ekoturismpriset

Ekoturismpriset utses av Naturturismföretagen (Ekoturismföreningen). Vinnaren presenteras på Grand Travel Award på Grand Hotel i Stockholm den 15 februari 2024.

Kategori: Ekoturism är en av lösningarna för en hållbar besöksnäring. Grundläggande för ekoturism är alltid ett miljömässigt ansvarsfullt resande till naturområden i fokus, med starka upplevelser som lockar till upptäckter och nyfikenhet så att gästerna kan uppleva och glädjas åt naturen, kulturen och historien. För att kallas ekoturismföretag ska företagaren också arbeta aktivt med att bevara naturen, naturvårdsinsatser och i alla led minimera besökarnas påverkan på platsen. En ytterligare grundläggande byggsten i ekoturism är att den ansvariga företagaren arbetar för att stärka den socioekonomiska nyttan av turism i lokalsamhället. Ekoturism är alltså ansvarsfullt resande som bidrar till skyddet av naturmiljöer samt till lokalbefolkningens och platsens välbefinnande.

För att vara nominerad till GTA Ekoturismpriset behöver företagen tydligt arbeta utifrån de grundläggande definitionerna av ekoturism. Det är också en merit att vara märkt med kvalitetsmärkningen Nature’s Best eller liknande kvalitetssystem. 

Nominerade företag 2023/2024:

Fallängetorp för fä och folk

Med sina naturnära och samskapande upplevelser med stort kunskapsinnehåll där också gäster med fysiska funktionshinder är varmt välkomna är Fallängetorp en storhet i sig! Fallängetorps grundläggande bas i miljömässig hållbarhet, deras gedigna förankring i platsen och deras kraftfulla samverkan kring lokal livsmedelsproduktion gör dem till en sann förebild för hållbar utveckling av ett ekoturistiskt företagande.

Granö Beckasin

Granö Beckasin är djupt rotad på platsen och har syftet att skapa en positiv utveckling för bygden kring Granö. Genom åren har Granö Beckasin stadigt vuxit och skapat en grund för flera olika företag inom naturturism och besöksnäring. Ett gediget utbud av nyfikna aktiviteter kryddar gästernas upplevelse som i grunden är naturens enkelhet och skönhet samt med hållbarhet i fokus i alla led. Navet i ekoturism – att bidra positivt till platsen – genomsyrar allt hos Granö Beckasin, en stadigt lysande stjärna på ekoturismens himmel.

Swedish Country Living

Swedish Country Living är stadigt förankrat i en vision om att bidra till hållbarhet genom upplevelser i den vackra dalsländska naturen. Med en egen produktion av livsmedel och hagmarksskött på KRAV-märkt gård, samarbete med lokala leverantörer, kretsloppshus med cirkulärt vattensystem, biomimik och hållbart byggande är de en lysande föregångare kring arbetet med hållbar och regenerativ turism.

Comments

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Våra regler är enkla:Håll en god ton. Visa respekt för dem vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras av redaktionen.

0 kommentarer Öppna
komoot is searching for a Partnerships & Sales Manager
Sista ansökningsdag:
29 februari 2024
VD till RK Travel Group
Sista ansökningsdag:
3 mars 2024