Annons:

Här är alla vinnare av Grand Travel Award

Här är vinnarna av Grand Travel Award 2020. Nu mer nya vinnarbilder.

Ekoturismspriset: Treehotel, Harads

En av Sveriges naturturistiska globala ikoner som vilar på ekoturistiska principer och där hållbarheten sedan starten varit en röd tråd. Gästen erbjuds en enklare standard som exempelvis begränsad tillgång på vatten och förbränningstoalett på rummen med motiveringen att verksamheten drivs på naturens villkor. Anläggningen gör minsta möjliga avtryck miljömässigt, sociokulturellt är verksamheten djupt involverad i livet i samhället Harads där föreningsliv och lokalbefolkningens livsstil är en del av aktivitetsutbudet – ”meet a local” kom och fika hemma hos mm. Maten som tillagas bygger på lokala traditioner i ny tappning och råvarorna kommer till huvudsak från lokala producenter – vilt, bär, mejerier etc. Företaget är också ekonomiskt hållbart med en växande omsättning och visar svarta siffror de senaste fem åren. Ett butikssortiment med färre produkter, längre hållbarhet och mindre förpackningar. Allt för att minska transporterna och utsläppen.

Hållbarhetspriset: Clarion Hotel Sign

Clarion Hotel Sign har installerat solceller på taket, som sparar cirka fem ton koldioxid per år. I kombination med ett konsekvent hållbarhetsarbete kopplat till FN:s 17 globala mål har hotellet skapat ett stort internt engagemang som ytterligare bidrar till ökad hållbarhet.

KAM, bäst ute på fältet när vi möts: Pierre Floden SJ

Den väldigt positiva och punktliga Pierre Flodén på SJ glider inte bara in på en räkmacka utan han tar även med sig räkmackan ut till kontoren, väldigt uppskattat såklart. Noggrann och med tålamod som få gör han varje besök lika bekvämt som att åka i förstaklasskupén. Med Pierre upplever resebyråerna service i världsklass och branschen skulle må bra av att ha fler som honom!

Årets service & supportpris: Annika Bjerborn Ticket & Tours

Annika är proffsig, glad och löser allt, vi ser henne som flygbolagens Google. Annika ställer upp för sina kunder i vått och torrt och är en fixare i världsklass.

Bästa konferensanläggning med övernattning: Clarion Hotel Post

Att öppna ett hotell är enkelt. Alla vill spana in en nykomling en gång. Men det är sen matchen börjar. Att år efter år när nybörjarens fräschör är ett minne blott vara bäst är det som verkligen är svårt. Clarion Hotel Post är ett modernt designhotell i en anrik byggnad. Det är en stor och generös mötesplats som få andra i Göteborg. Med utmärkta kommunikation, suveränt läge och fantastisk personal vinner man första gången någon Travel News nya kategori: “Bästa konferensanläggning med övernattning”.  

Bästa enskilda hotell i Sverige: Haymarket i Stockholm

När detta hotell projekterades var det som många som blev oroliga. Kan Stockholm verkligen fortsätta existera utan varuhuset PUB. Hur ska det gå för Greta Garbos gamla hattbutik? Svaret är att det har gått lysande. Haymarket är ett hotell som håller sitt arv högt, samtidigt som man är ett med samtiden. De som vill minnas Sveriges största filmstjärna genom tiderna kan gå till vänster i entrén och ta ett glas vin i Gretas kafé. Det är precis som förr fast med den lilla skillnaden att hattarna har ersatts av mobiler. Stjärnorna styr världen inte som förr från den vita duken utan via Instagram. 

Haymarket är ett hotell som både är en självklar del av vår huvudstad och en destination i sig. Haymarket är mosaik av sju huskroppar. Ibland är det lite knivigt att hitta sitt rum, men väl framme är de smart inredda och sängarna underbara. Du kanske bara bokar in en enda natt, men när du väl är här vill du aldrig åka hem. I Scandics förnyelse är detta kanske den viktigaste pusselbiten.

Bästa biluthyrare: Hertz

Sveriges största hyrbilsbolag Hertz gör det igen. Visar att störst är bäst. 3,1 miljoner bil-dygn lyckades man hyra ut förra året. Det är ökning med tre procent. Att växa utan att tappa kunder är svårt, men Hertz lyckas utmärkt. Att växa med nöjda kunder är det alla företag drömmer om, men bara de bästa lyckas.  

Bästa rederi: Birka Cruises

Det är inte alltid bäst att vara störst. På Östersjön slåss Birkas enda fartyg med stora flottor av betydligt större fartyg. Då måste man vara bättre på service och ännu trevligare än konkurrenterna. Birka lyckas med detta år efter år, samtidigt som man förmår att utveckla sin affär med kryssningar till Höga kusten, Tomten, skidresor och snart till Berlin. Med Birka blir resan alltid ett häftigt äventyr som både lever upp till förväntningarna och utmanar dem. 

Bästa kryssning: Royal Caribbean International

Royal Caribbean International levererar en kryssningsupplevelse i världsklass. Ombord på något av de moderna fartygen finns allt du kan drömma om när du är på semester och en massa saker till. Oavsett om du vill vara i Västindien, Medelhavet eller gulfen är detta det mest bekväma sättet att upptäcka världen. 

Transport inrikes: SJ

Den fula ankungen har blivit reseindustrins vackraste svan. SJ är inte bara rätt i tiden, man är också det bolag som erbjuder de bästa transporterna mellan landets största städer. Man är punktligare än konkurrenterna och tiden ombord går att använda till arbete på ett sätt man aldrig kan göra i ett flygplan. Inte alla elefanter kan dansa vackert och smidigt precis som kunderna önskar, men SJ bevisar att det går utmärkt. Snart får man nyrenoverade snabbtåg och sen hoppas vi inte att det dröjer alltför länge innan höghastighetståget rusar fram i 320 kilometer i timmen.

Bästa flygbolag Europa: SAS

Nordens viktigaste företag i reseindustrin hade ett tufft 2019. Det är inte lätt att hålla en pilot på gott humör. Men SAS lyckas trots det hålla sin passagerare glada och nöjda. Det är ingen slump att man transporterade 30 miljoner resenärer förra året. Majoriteten är nöjda Eurobonus-medlemmar som vet att SAS är bäst i världen på att transportera människor till och från Skandinavien. Nu får SAS nya bränslesnåla Airbus-maskiner och förhoppningsvis blir 2020 ett mindre dramatiskt år. 

Bästa flygbolag interkontinentalt: Qatar Airways

Vad är det viktigaste för att bli ett framgångsrikt flygbolag? Svar stor kapacitet. Följaktligen gasar Qatar i Sverige med fler avgångar både från Landvetter och Arlanda. Ytterligare ett plus är att man gör detta med toppmoderna maskiner från Airbus. Qatar erbjuder både den högsta formen av lyx och stolar som inte kostar riktigt lika mycket.  

Bästa hotell broker: WebBeds (Sunhotels/Totalstay)

WebBeds är den snabbast växande hotell-brokern i världen. Man lyckas växa och samtidigt behålla en fantastisk relation med sina kunder och landets resebyråer. Riktigt bra jobbat!

Bästa hotellkedja Sverige: 

Nordic Choice Hotels

Petter Stordalens gäng gör det igen. Slår konkurrenterna och bevisar att uppstickaren från hurtbullelandet i väster är häftigare än storebror Scandic. Nordic Choice Hotels anfaller på alla fronter, från lyxiga boutique-hotell till budget via enorma bulkhotell på Nordens största flygplatser och små mysiga hygge-hotell. I många fall är kvantitet och energi viktigare än kvalitet, men söker du det absolut bästa så har Nordic Choice också många rum och hotell att erbjuda dig. 

Bästa internationella hotellkedja Sverige: Radisson Hotel Group

Vad vill en affärsresenär ha? Minsta möjliga friktion. Det är bottenplattan, på den ställer vi ett gäng stora hotell i stadens mitt som erbjuder fantastisk service 24/7. De senaste åren har Radisson renoverat de viktigaste enheterna som nu strålar som stjärnor i natten. Och det är inte bara rummen som vi vill hänga i, utan också lobbyn, baren och restaurangerna i Radisson Hotel Group. Det är här man vill vara helt enkelt. 

Bästa researrangör: Ving

Vings varumärke är ett av de absolut starkaste i reseindustrin. Trots att man 2019 har varit med om den mest dramatiska resan i företagets historia behåller Ving sin position som Sveriges bästa researrangör. Och nu när Ving har tappat sin brittiska barlast och fått ny ägare i Petter Stordalen och två riskkapitalbolag står bolaget starkare än någonsin. Färden mot de bästa veckorna på året har bara börjat och vi vet alla att det är de små detaljerna som gör stunden i paradiset gyllene. 

Bästa specialist researrangör: Swanson´s Travel

Det borde inte att gå att driva en liten specialistresebyrå i mörkaste Skåne långt från allfartsvägar och pulserande stadskärnor. Men det går alldeles utmärkt, för Swanson´s Travel kan det stora landet i väster bättre än någon annan. Nu slåss man både mot en skållhet dollar och en ännu mer galen Donald Trump, men det är bara små krusningar på ytan på det stora hela. För fakta är: alla i Sverige ska någon gång i livet besöka Amerika och se det vi sett på bio i verkligheten. Då finns det ingen bättre i världen att hålla i handen än Swanson´s Travel. Och har man väl börjat med något fantastiskt, varför sluta?

  

För vinna Grand Travel Award måste du först bli nominerad av en expertjury som träffas löpande under året. Juryn består av:

Pernilla Dorch, leverantörsansvarig HRG Nordic, juryns ordförande

Marcus Moeschlin, grundare av Ticmate

Bodil Månsson, FCM Travel

Peter Lindberg, commercial director, Travel support

Jonathan Svedberg, Egencia.com

Anna Brege, Ticket

Johan Rejhagen, Bigtravel

Viggo Cavling, chefredaktör Travel News

3 kommentarer

  1. Lennart: Vinner båda Nordic Choice och Radisson Bästa hotellkedja Sverige?
  2. M: Bilderna??
  3. Krister: Qatar är en diktatur.