Annons:

Annons:

Därför satsar Macao på turister från Norden

Macao Government Tourism Office lanserar nu för första gången en målinriktad strategi för att attrahera fler nordiska besökare till destinationen som är belägen sex mil väster om Hong Kong. Satsningen görs mot bakgrund av en omfattande analys av den nordiska marknaden som genomförts av PR- och representationsbyrån Related, som efter en strategipresentation i Macau nu också får ansvar för turistrådets PR-, trade- och marknadsaktiviteter på den nordiska marknaden, enligt ett pressmeddelande.

Beslutet att satsa på den nordiska marknaden baseras på ett omfattande analys som Related genomförde åt turistrådet i augusti och september i år. Analysen inkluderade bland annat en mängd djupintervjuer samt en större nordisk marknadsundersökning bland 4000 respondenter.

– I undersökningen ser vi också att allt fler nordiska turister flyger long-haul, även för kortare storstadssemestrar.  Och med SAS nya direktlinje mellan Köpenhamn och Hongkong ser vi stor potential för Macau på den nordiska marknaden – endera som en ”add-on” till en storstadsemester i Hong Kong eller som stop-over på längre resor till exempelvis Australien, Nya Zeeland eller andra resmål i Asien, förklarar Henrik Koch.

Kommentarer är stängda.