Annons:

BIG Travel har hittat en partner för CO2 eliminering

BIG Travel och Creturner har kommit överens om leverans av klimattjänster. Lösningen som attraherade BIG var att kunna erbjuda sina kunder en verklig klimatnytta med digital spårbarhet. Creturner har en aktiv industriell lösning på klimatoffset, det innebär att en kolsänka skapas snabbt och är spårbart digitalt. BIG Travel avser att under Q1 2023 erbjuda sina kunder denna möjlighet att eliminera sitt carbon footprint i samband med en resa, enligt ett pressmeddelande.

”BIG Travel är fast besluten om att vara den mest klimatsmarta reseaktören”

Johan Nyrén Vice VD BIG Travel i ett pressmeddelande: ”Detta är kvittot på att vi är i en ny era. Resande sätter alltid spår i miljön och det är kunder väl medvetna om. BIG Travel är fast besluten om att vara den mest klimatsmarta reseaktören – samarbetet med Creturner är helt unikt då det medför en innovativ lösning, bättre än vad vi sett någon annanstans. Detta är inte bara ett steg på vägen, det är en helt ny framtid som är här. Våra kunders krav är högt ställda, man behöver kunna visa hur man möter dem och bidra med lösningar som är framtidssäkrade.” 

Joakim Erlandson VD Creturner: ”Samarbetet med BIG Travel är ett fantastiskt resultat och omfattar hela deras aktiva erbjudanden. Creturner har kunnat svara upp mot kundens önskemål att erbjuda en modern, snabb, digitalt spårbar lösning. Reser man med BIG Travel kan man vara säker på att en verklig klimatoffset genomförs. Framtiden kommer och det är vår uppgift att påverka framtiden till det bättre.” 

Klimatåtgärder har traditionellt bestått av att odla upp nya träd, en viktig åtgärd om än osäker i att kvantifiera verklig effekt och ett längre tidsperspektiv. Creturner genomför en aktiv klimatkompensation som är snabb och permanent med direktverkan som kan kompensera för klimatavtryck. Creturner omvandlar biomassa, som annars skulle släppas ut i atmosfären, till biokol som därefter får en permanent förvaring. Metoden kallas bio-CCS (Carbon Capture and Storage) och handlar om avskiljning och lagring av kol och därmed koldioxid. 

2 kommentarer

  1. Machiavelli: Oj, vad coolt,
  2. Monika: Bra med företag som tar ansvar genom att upplysa/påminna kunden om utsläppen av växthusgaser som deras flygresa medför. Vad kommer en resa t/r Kapstaden i ekonomiklass att kosta för kund att offsetta genom Creturner?