Annons:

Premium

Hållbart flygbränsle från Sverige minskade KLM:s utsläpp med 80 procent i en tävling

Just nu pågår andra upplagan av flygbolagsalliansen Skyteams hållbarhetstävling The Sustainable Flight Challenge, där 22 flygbolag tävlar om att göra den mest hållbara flygningen. I årets tävling som drog igång 16 maj använde KLM hållbart flygbränsle importerat från Sverige för ett av sina tävlingsbidrag – en flygning mellan Amsterdam och Trondheim. Bränslet som användes motsvarar en minskning av de totala koldioxidutsläppen med upp till 80 procent, enligt ett pressmeddelande.

”Den här flygningen bevisar vad vi kan åstadkomma genom att samarbeta, men det behöver fortfarande göras mer för att öka tillgängligheten och användningen av hållbart flygbränsle”

– Vi har gjort vårt bästa för att genomföra den mest klimatvänliga kommersiella flygningen i historien. En stor utmaning är fortfarande tillgången till hållbart flygbränsle (SAF). Den här gången var vi tvungna att transportera SAF från Sverige med lastbil då det inte finns tillgängligt i Norge. Det är ett stort problem som behöver adresseras för att skapa en mer hållbar flygindustri, säger Maria Hagelberg, marknadschef på AIRFRANCE och KLM i Norden.
Det hållbara flygbränslet som transporterades från Gävle är producerat av bränslebolaget Neste. Inför tävlingen köpte KLM tillräckligt med hållbart flygbränsle för att täcka 100 procent av flygningens bränslebehov, vilket ger en minskning av det totala klimatavtrycket med upp till 80 procent. På grund av rådande EU-lagar är det dock inte tillåtet att flyga…

Har du redan Premium? .

Läs vidare med Premium

Ingår

  • Exklusiva analyser och sammanställningar av data för branchen
  • Unika intervjuer med reseindustrins viktigaste makthavare
  • Artiklar med tips och råd om hur du blir effektiv i ditt arbete
  • Och mycket, mycket mer!

Köp Premium

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024